Pokermästare

En sak som säkert bidragit till att poker är ett så populärt spel idag, både online och på casino är att de stora pokerturneringarna fått större plats i media. Du kan se dem sändas på tv, reportage om dem i tidningar och du får höra om dem i radio. Dessutom skrivs det ofta artiklar om dem online och så vidare. Alltså är det kanske inte så märkligt att fler hela tiden får upp ögonen för detta spel. Inte minst på grund av de stora pengar man kan vinna i de riktigt stora pokerturneringarna. Nu ska vi presentera några av de riktigt stora som man bör ha lite koll på när man spelar onlinepoker.

European Poker Tour – EPT

En av de allra största pokersajterna som finns på svenska online arrangerar en helt egen pokerturnering. Den har på senare år blivit väldigt stor och populär sedan starten 2004, jag pratar naturligtvis om EPT – European Poker Tour. Man startade turneringen, som är i världsklass, på grund av det stora intresse man sett för pokervarianten Texas Hold’em. För att få vara med och spela i denna turnering så måste man kvalificera sig genom spel på Pokerstars.se och kommer man med? Ja, då får man vara med i de tv-sända spelen i turneringen.

Partouche Poker Tour

Vill man spela i den största turneringen som finns i Europa när det handlar om Texas Hold’em? Ja, då ska man definitivt försöka komma med i denna pokerturnering. Den består av hela 2460 stycken satellitturneringar och 6 supersatellitturneringar innan man slutligen har Main Event i staden Cannes som ligger i Frankrike. Här kan man med stor skicklighet och en portion tur lyckas kamma hem en av de tre miljoner euro som ligger i prispotten.

Asian Pacific Poker Tour

Detta är Asiens tillsammans med Oceaniens motsvarighet till EPT, även denna turnering arrangeras nämligen av pokersajten Pokerstars. Med tanke på att den spelas i så många länder så är det kanske inte så konstigt att men spelar den i hela fem olika städer i fem olika länder. APPT är alltså betydligt större än de föregående just eftersom att det är så många länder som är med. Denna pokerturnering har spelats sedan 2007 och i de olika städerna och länderna ser tävlingen något olika ut. På en del håll har man ett Main Event i tre dagar och på en del ställen håller det på så länge som i sex dagar. Den minsta vinstpotten har Manila där man kan vinna max 500 dollar och den högsta har Sidney där man kan vinna över 1,8 miljoner dollar.

World Poker Tour – WPT

Detta är pokervärldens mest prestigefyllda tävling, här spelar bara de allra bästa. Denna otroligt prestigefyllda pokerturnering har pågått sedan 2002 och spelas i princip över hela världen även om de flesta livematcherna spelas i USA. Här gäller det att lyckas komma med bland de sju bästa för att vinna en del av den stora prispotten. Det finns även en version av denna turnering som enbart är till för kvinnliga spelare och den kallas för WPT Ladies.

World Series of Poker – WSOP

Så kommer vi fram till den mest kända, mest omtalade och mest prestigefyllda pokerturneringen genom tiderna. Det är även den äldsta av de största och de som vi har räknat upp här. Main Event hålls i Las Vegas varje år och turneringen började spelas redan 1970. På 1980-talet slog den igenom på allvar och vinner man så kan man betrakta sig som världsmästare i poker. För att inte tala om den enorma prissumman man vinner om man kammar hem hela turneringen. I början av sommaren varje år så avgörs många av grenarna i WSOP men den sista, Main Event hålls i november varje år. Den som vinner kan åka hem med mer än 5 miljoner kronor på fickan och som sagt världsmästartiteln. För att vara med i denna turnering kan man göra på två sätt; dels kan du skrapa ihop den enorma summa som krävs som buy-in. Dels kan du med en stor portion skicklighet kvala in dig genom någon av alla de satellitturneringar som finns till WSOP.