Onlinepoker

Om man aldrig har spelat poker förut, varken online eller live så kan det verka som en snårig djungel att börja spela onlinepoker. Som tur är stämmer det inte riktigt överrens med verkligheten. Visst, det finns flera olika pokervarianter att välja mellan men man måste inte lära sig alla på en gång. Det räcker alldeles utmärkt om du börjar med att lära dig den mest populära pokervarianten just nu – Texas Hold’em. Det är tveklöst den pokervariant som spelas mest både på nätet och på casinon idag. Dessutom så är det så att de flesta av oss ändå har spelat någon form av poker förut. Även om man kanske inte har tänkt på det, ta till exempel det enkla sällskapsspelet Yatzy. Det kan man säga är en form av poker fast med tärningar, det är nämligen samma kombinationer man spelar med. Färg, Stege, Kåk och så vidare. Sedan har vi det som ligger ännu närmare, Chicago. Ett kortspel som många spelar som sällskapsspel hemma.

Så var ska man börja om man vill spela onlinepoker? Jo, det vi rekommenderar är alltså att; du börjar med att lära dig reglerna till varianten Texas Hold’em. Med det kommer du att komma långt. Dock ska man alltid tänka på, som vi nämnde på startsidan, att det inte räcker med att kunna reglerna för att bli bra på poker men det är där du måste börja. Något du kommer att märka när du börjar spela onlinepoker är att det även finns andra varianter som är särskilt populära. Näst efter Texas Hold’em kommer Omaha och därefter alla Stötpokervarianter. Men som sagt, börja med en av dem och lär dig reglerna utan och innan, sedan när du känner att du vill ha variation, ja då kan du gå vidare och lära dig nästa variant. Då kommer du att få ut det bästa av det mesta när det gäller onlinepoker. Var hittar man då reglerna till pokervarianterna? Det kommer inte att vara några som helst problem, online finns det enorma mängder sajter som förklarar regler och kommer med tips. Dessutom brukar det på bra pokersajter finnas pokerskola där man går igenom allt från grunden.

Pokerböcker

Att lära sig regler och annan information om poker som strategier, psykologi, matematik, statistik med mera genom böcker är riktigt bra. Det finns flera bra pokerböcker på marknaden och i de flesta får du grundlig information om allt du kan behöva veta. Det finns pokerböcker som enbart riktar in sig på grunderna i spelet, det finns pokerböcker som lär ut mer avancerade strategier för pokerturneringar, det finns pokerböcker som lär ut en hel del om psykologin bakom spelet och den matematik man behöver kunna. Det kan verka tråkigt att läsa böcker om poker och pokerstrategier men vill man bli riktigt duktig på onlinepoker eller poker överhuvudtaget så är detta en extremt bra genväg för att bli riktigt bra.

När man sedan har koll på alla grunder för spelet så gäller det att spela själv så mycket som möjligt för att bli riktigt bra. Här gäller det att öva, öva, öva och öva för att bli en pokermästare och dessutom föra loggbok över sin egen spelstatistik.

Registrera dig

För att kunna spela onlinepoker överhuvudtaget så måste man även vara registrerad medlem på en pokersajt. Är man nybörjare så rekommenderar vi att du börjar din bana mot pokermästartiteln på en pokersajt där allt finns på svenska. Det kommer att göra det betydligt enklare för dig att förstå vad som sägs och att förstå alla regler och all information du behöver ta till dig på sajten. Att registrera sig är inte svårt och det kostar inga pengar, du kan vara medlem på flera pokersajter samtidigt om du vill det. Man klickar helt enkelt på det ställe på pokersajten där det står något i stil med “bli medlem här” och då kommer man oftast till ett formulär. Där ska man sedan fylla i en del uppgifter om sig själv, allt för att pokersajten ska kunna vara säkra på att du är en riktig person, att du är över 18 och att det är du som spelar för dina pengar. När alla uppgifter är ifyllda är det bara att föra över pengar och spela, när det gäller överföring av pengar till spelkontot brukar det finnas flera alternativ. Du väljer det som passar dig bäst. Man brukar kunna välja mellan de vanligaste e-plånböckerna, kreditkort och banköverföring.